top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSarah Andries

Je kat laten wennen aan 'externe' vachtverzorging

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Je kat is een perfecte 'wasmachine': hij/zij is in normale omstandigheden perfect in staat om zichzelf te verzorgen. Soms is een handje hulp echter welkom - je kan hiervoor terecht bij mij als kattentrimmer, maar thuis kan jij als baasje ook aan de slag ter ondersteuning.


Een eerste belangrijke stap is het gebruiken van het juiste materiaal. Een platte, metalen kam en een (mini) slickerborstel zijn de enige tools die je nodg hebt. Beide zijn te koop bij KatteZacht.
Eens je het juiste materiaal in huis hebt, is het belangrijk je kat te laten wennen aan jouw hulp. Je kan dit opbouwen door aan gewenning te doen - volg onderstaande tips om tot het gewenste resultaat te komen:


Stap 1. Laat je kat gewoon eens snuffelen aan de kam/borstel.

Stap 2. Raak je kat voorzichtig aan met de platte zijde van de kam/borstel.

Stap 3. Raak je kat voorzichtig aan met de ‘tanden’ van de kam/borstel.

Stap 4. Bouw het kammen/borstelen langzaam op.


Herhaal elke stap een aantal dagen voor je naar de volgende stap gaat. Merk je dat je kat vlot een stap geleerd heeft? Ga dan naar de volgende stap. Belangrijk: beloon positief gedrag met een speeltje of een snackje. Bij negatief gedrag (grommen, blazen, meppen) ga je een stap terug.


Wees geduldig bij de gewenning en kijk naar kleine stress-signalen die je kat eventueel afgeeft. Probeer niet te veel in 1 keer te willen en respecteer de eigenheid van je kat. Op de site vind je eveneens een handige instructievideo: neem een kijkje bij Tips voor thuis!

Voor extra hulp en ondersteuning kan je natuurlijk ook bij mij terecht.

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page